2012-12-04 22:53 #0 av: Tilde

Jag som är sajtvärd heter Tilde och är utvandrare från Sverige sedan sommaren 2011. Det var ett stort beslut för mig, men ändå var det så himla enkelt.

Jag är som sagt född och uppvuxen i Västerås. Jag hade tagit studenten år 2010, men visste inte riktigt vad jag ville göra med mitt liv. Jag beslutade mig senare för att flytta till Sundsvall och plugga journalistik, vilket jag faktiskt såg ganska mycket fram emot. Allt ändrades dock när jag träffade Mads...

Mads är dansk och vi träffades genom internet, faktiskt bara som vänner. Vi klickade så som man bara klickar med ett fåtal personer i livet. Då fick jag ett svårt beslut att fatta. Kom jag in på min utbildning så skulle jag flytta dit, det är vad jag sa. Annars skulle jag flytta till Danmark och bo med Mads.

Jag gick i flera veckor och väntade spänt på resultatet. Eftersom utbildningen var den populäraste i Sverige, så hade jag inte allt för höga förhoppningar på att bli antagen. Så när svaret kom blev jag faktiskt ganska förvånad; jag var antagen.

Trots detta, bestämde jag mig för att skippa den populära utbildningen. Varför? Jo, för jag hade känt mig besviken. Jag ville egentligen hellre bo med Mads! Kanske är det dumdristigt, men jag valde kärleken framför utbildning. Vilken hopplös romantiker jag är ;)

Beslutet var därför enkelt. Jag tackade nej till utbildningen, packade mina väskor och körde ner till Danmark. Det var såklart inte första gången jag var där (både Danmark och hemma hos Mads), så det kändes lite som hemma redan.

Här är jag nu, fortfarande boende i Danmark med min pokvän Mads. Visst saknar jag Sverige, men Danmark är ju å andra sidan inte så olikt Sverige, trots att vi pratar med "gröt i halsen" här nere. Flört