Europa

Varför jag flyttade utomlands

2008-04-28 19:33 #0 av: Ylva-Li

Här är min berättelse. Varför jag, inom loppet av 3 månader valde att bosätta mig i Tyskland.

Hur det började

Det började redan förra sommaren. Jag mådde väldigt dåligt och mitt förhållande sen 6 år tillbaka började knaka i fogarna. Jag befann mig mer hos mina föräldrar den sommaren än hemma. Under sensommaren valde vi att gå skilda vägar jag och min sambo. Det var givetvis jobbigt och det finns mycket i separationen jag ångrar. Men, till hösten flyttade han till en egen lägenhet.

Ny kärlek

Sen 2 år tillbaka har jag och min dåvarande sambo haft en vän i Tyskland som vi pratat lite med nu och då. Han har alltid funnits där och stöttade mig under perioder då jag mådde dåligt, var sjuk osv. Av en händelse så började vi prata lite mer under sensommaren. Jag hade redan berättat att jag och min förra skulle separera. En natt så pratade vi och pratade.. Jag vet inte varför, men av någon anledning försökte jag skrämma bort honom med att beskriva alla mina negativa sidor. Bara det.. att det inte lyckades. Istället växte en känsla fram hos oss båda, och 3 dagar senare var vi tvugna att erkänna att vi nog var lite kära.

Långt borta

Jag hade inte så mycket som band mig kvar i Sverige, förutom min släkt och mina vänner. Men jag hade inget fast jobb, och eftersom han fortfarande studerade på universitetet blev det naturligt att jag flyttade till honom. Vi började planera och han hittade en bra lägenhet i Siegen. Sen gick allt snabbt.
Inom 3 månader hade jag gått och kärat ner mig, sagt upp min lägenhet och börjat flyttpacka.

Hemma någon annanstans

Han kom upp i mitten av December och vi firade jul tillsammans med mina släktingar. Den 27:e gick planet "hem". Mitt nya hem. I ett annat land. Det var fruktansvärt pirrigt.
Mina föräldrar skjutsade oss (och min katt som givetvis följde med) till Arlanda där vi möttes upp av min mormor, morbror med fru. Men det var ett glatt avsked. Trots att min mor hade tårar i ögonen när vi checkade in.

Idag

Nu känner jag mig hemma i mitt nya land. Det här är hemma för mig nu. Jag kan inte språket fullt än, men jag lär mig varje dag. Än så länge har jag inget jobb, men det funkar ändå.

//Ylva-Li

 

 

En av de vackra dagar vi hade i Stockholm.
En av de vackra dagar vi hade i Stockholm.

 

Av: Ylva-Li

Datum för publicering

  • 2008-04-28

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2008-04-29 19:12 #1 av: Niklas

Vilken trevlig berättelse. Det är nog inte så ovanligt att det är just en speciell person som lockar när man byter land.

Vänliga hälsningar

Niklas

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2008-04-29 19:29 #2 av: Ylva-Li

Så sant. :) Är nog det eller jobb som oftast drar en bort från hemmaplan.

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2008-05-15 03:11 #3 av: [JAG_DE_BELLOUET]

Samma för mig, min sambo som blev särbo när hon började plugga i London, fick med mig efter ett år och ett antal besök i denna underbara stad. Nu har jag börjat jobba och det fungerar riktigt bra, språket är inte 100% men det kommer mer och mer!

Anmäl
2008-05-15 03:33 #4 av: Ylva-Li

Vad härligt! Jag har flera vänner runt och i London, så någon dag ska vi besöka dem. ;) Engelska har jag som regel rätt lätt för, även om jag talar lååångt ifrån flytande. :p Men huvudsaken är ju att man kan göra sig förstådd.
Vad jobbar du med där?

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.